BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 27, 2011

field trip-PAU NURUL

baru2 ni, kls kami buat lawatan ke satu kilang pau di bukit Tunggal KT. kami join trip ni ats sbjek yg kami ambil iaitu Agricultural Entrepreneurship. pau ni diberi nama PAU NURUL, sempena nama anak pengusaha pau ni iaitu pn.Noraini Zakaria.



ni la pau goreng yg disediakan khas utk kami!



menunggu giliran utk masuk ke dlm..

kat bwh ni ada sikit proses pembuatan pau ni..

mixer.pau diuli menjadi doh

ni pau yg dicanai


skg ni pau siap sedia utk dikukus..


pn.noraini dgn one of our clasmate

terima kasih buat tenaga kerja di kilang/kedai pau nurul dgn layanan yg diberikan n pau yg sedap!
kami balik dgn senang hati walaupn trip kami hanya sejengkal

Sunday, October 23, 2011

water confident-kayak

hari ini kami pergi kayak!

ok.kayak yg ktaorg join ni sbhagian dr kokurikulum yg ktaorg ambil.hari ni 1st time ktaorg g koku ni.sblm ni byk sgt prob yg xdpt dielakkn so byk kali cancel kls ni. jadik, utk 1st lesson,kami semua buat water confident! mmg syiokkkkk ok.




ni la tmpt nak wat water confident- kem merang dkt pntai merang

x smpat nak breakfast,thanks to dayah bwk bskut + tuna.kami suke!

ready2 nak msk air..pkai jacket

btw,utk pngetahuan ...yg kteorg pkai ni bkn life jacket tau tp buoyancy aid . nak tau beza ask mr.google.

kanak2 yg excited nk main air

kami siap beli kasut khas utk kayak!

da siap main air..ready2 nak balik unisza



gmbar ktaorg dlm air xde la plak.maklum la msg2 xde camera water proof. pape pn kitaorg sgt2 fun3 kat sne.tp sbnarnye letih kot nak berenang. aku smpai da xde energy smpai t'pksa wat kuak lentang berenang smpai tebing kot..huh


another version of the story: click here


Tuesday, September 20, 2011

raya dgn ahli family yg baru!

tanggal 1 ogos bersamaan dgn 1 ramadhan.
lahirlah adik aku yg aku harap plg bongsu la.
ok ni pic die mase lahir.





nama diberi:siti nur kaiyisah.setelah puas argue dgn my dad akhirnya nama ni gak adik aku dpt.

ni la gambar raya family kami!



makin besar la gambar raya.


agak lmbt aku wat entry ni.
ingtkan mmg x nak wat tp rmai yg xtau aku dpt adik baru ni.
so saje je la nak bgtau biarpun x ramai yg bace.
tapi kali ni aku x dpt pn nak tgk adik aku membesar;bile dia meniarap,merangkak n sebagainya.
so aku harap ko membesar la dgn baik ye wahai adik.
jadilah insan yg berguna bila da besar walaupun aku x de kat rumah nak didik korg semua..haha

Wednesday, June 22, 2011

berniaga di gambang resort

cite ni da basi tapi aku stil nak cite gak...

tarikh: 3-12 june
ape yg bestnye meniaga ni...?
of coz la best..
first.pengalaman itu penting.
second.kenal ramai orang.especially p.cik,m.cik,kkk2,adk2 yg juga meniaga kat situ.
juga pekerja2 kat situ n customer yg dtg.


nampak x mane ak?

antara jualan:





then,aku ajk kawan aku ekayne shazali untuk kerja sekali dgn aku.aku pun kol la die...

ni gambar time aku tgh kol die...

tapi die keje 3 ari je...x thn sbb penat...tp siyes mmg penat pun..mane x penatnye dr pagi smpai 12 mlm...

pas abs je keje kat situ,aku smbung blek keje kat kedai...

Thursday, June 2, 2011

kerjakerja

hari ni 1st time aku kerja.rasa penat badan maybe sbb lama da x gunakan otot2 aku ni...da berkarat sbb 2 la letih.

ok..aku kerja kat 1 kedai kek kat tmpat aku...aku x de pape pn nak cite...tunjuk gambar kek jela..





Wednesday, June 1, 2011

suggestion utk korg

sepanjang duk kat rumah...aku just menghadap laptop n tv.so ak ada a few suggestion utk korang yang memang suka tgk cite korea.

aku ada tengok 1 cite ni kat tv.
tajuk:49 DAYS.
cite ni bagi aku sangat interesting.mula2 kwn aku cik ekayne suruh download cite ni time kita final exam.oleh sebab tiada masa(chewah...bz study!)aku pun x download la..+ aku mmg x suka nak download cite korea sbb selalu kwnku cik diyana ada utk downloadkan cite2 korea nih.meh aku cite skett pasal cite ni..


erm...cite ni mengisahkan tentang seorang girl nama shin ji hyeon ni accident n koma(almost die).pastu berjumpa dgn schedular(penjadual yg cute)n diberi peluang untuk hidup semula dengan syarat mesti kumpul air mata 3 orang yg benar2 syg dia selain family dia.so dia pun tumpang la badan seorang lg girl nama song i kyeong(yg mmg x da semangat nak hidup after bf dia mati) untuk mission dia ni.dia kena completekan mission ni dlm masa 49 hari.dia pun terima syarat ni kerana ingatkan kerja ni senang je.

cerita ni memang menarik sebab berbeza dgn cerita korea yg biasa kita tgk.selalunya romantik drama kan?tapi cite ni lain sebab ni cite fantasi sikit mcm secret garden.korang pun mesti x sangka ada schedular yg pakai hp n bwk motor cam manusia.+ ending pun not as expected.aku rasa korang pun patut tgk drama ni..

then, RUNNING MAN

ni adalah variety show juga dari korea.dalam show ni adalah beberapa selebriti korea macam nation MC of korea:yoo jae suk,singer:kim jong kook,song joong ki from drama sungkyunwan scandal,ji suk jin,song ji hyo dll.menariknya show ni sebab its totally a game.dalam byk2 game yg dieorang main yg paling aku suka tengok adalah hide n seek.selalunya diaorg dibahagikan kpd 2 group.1 group is called mission team. they need to find hidden things at a given location to complete their mission. while the other team need to find the members of mission team n rub their name tag n they will eliminated.the winner of the game will be given a running ball.running ball ni diperlukan utk elakkan dieorg from punishment.

dlm variety show ni gak ada la cam cite2 sikit.so x de la game semata2. ada love story sikit2, seram...n of course la fun n funny.kalau korang suka tengok family outing,aku rasa korang pun mesti suka tengok show ni..tiap episode biasa akan ada tetamu jemputan cth yg aku pernah tengok,jung yong hwa( CN blue),HEECHUL(SUJU) n ramai lagi.

aku rasa macam aku macam tengah buat promosi barang je ni.. (tetibe teringat time kaks dulu...kena jual barang)..pape hal korang boleh tonton 2 cerita ni kat channel 393 astro..x pun on9 kan senang...

ps:tgh maraton running man...

Tuesday, May 31, 2011

jobless

hari ni da masuk 18 hari aku duk kat rumah.18 hari gak aku x wat pape pun.kerja pn x dtg kat aku...hahaha...aku yg malas nak cari kerja.pilihan kerja kat tempat aku ni just kedai makan n pasaraya+kedai2..aku pun nak gak try buat kerja tapi between this two choice,duk umah jela.kerja dgn parent aku jela>tolong ambil adik2 from school.2 pun kadang2.at least ada la gak sumbangan aku kat rumah ni.aku tertanya2 apa yg korang semua buat kat rumah.huh..mesti korang ada wat kerja kan..jealousnyer~~