BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, June 1, 2011

suggestion utk korg

sepanjang duk kat rumah...aku just menghadap laptop n tv.so ak ada a few suggestion utk korang yang memang suka tgk cite korea.

aku ada tengok 1 cite ni kat tv.
tajuk:49 DAYS.
cite ni bagi aku sangat interesting.mula2 kwn aku cik ekayne suruh download cite ni time kita final exam.oleh sebab tiada masa(chewah...bz study!)aku pun x download la..+ aku mmg x suka nak download cite korea sbb selalu kwnku cik diyana ada utk downloadkan cite2 korea nih.meh aku cite skett pasal cite ni..


erm...cite ni mengisahkan tentang seorang girl nama shin ji hyeon ni accident n koma(almost die).pastu berjumpa dgn schedular(penjadual yg cute)n diberi peluang untuk hidup semula dengan syarat mesti kumpul air mata 3 orang yg benar2 syg dia selain family dia.so dia pun tumpang la badan seorang lg girl nama song i kyeong(yg mmg x da semangat nak hidup after bf dia mati) untuk mission dia ni.dia kena completekan mission ni dlm masa 49 hari.dia pun terima syarat ni kerana ingatkan kerja ni senang je.

cerita ni memang menarik sebab berbeza dgn cerita korea yg biasa kita tgk.selalunya romantik drama kan?tapi cite ni lain sebab ni cite fantasi sikit mcm secret garden.korang pun mesti x sangka ada schedular yg pakai hp n bwk motor cam manusia.+ ending pun not as expected.aku rasa korang pun patut tgk drama ni..

then, RUNNING MAN

ni adalah variety show juga dari korea.dalam show ni adalah beberapa selebriti korea macam nation MC of korea:yoo jae suk,singer:kim jong kook,song joong ki from drama sungkyunwan scandal,ji suk jin,song ji hyo dll.menariknya show ni sebab its totally a game.dalam byk2 game yg dieorang main yg paling aku suka tengok adalah hide n seek.selalunya diaorg dibahagikan kpd 2 group.1 group is called mission team. they need to find hidden things at a given location to complete their mission. while the other team need to find the members of mission team n rub their name tag n they will eliminated.the winner of the game will be given a running ball.running ball ni diperlukan utk elakkan dieorg from punishment.

dlm variety show ni gak ada la cam cite2 sikit.so x de la game semata2. ada love story sikit2, seram...n of course la fun n funny.kalau korang suka tengok family outing,aku rasa korang pun mesti suka tengok show ni..tiap episode biasa akan ada tetamu jemputan cth yg aku pernah tengok,jung yong hwa( CN blue),HEECHUL(SUJU) n ramai lagi.

aku rasa macam aku macam tengah buat promosi barang je ni.. (tetibe teringat time kaks dulu...kena jual barang)..pape hal korang boleh tonton 2 cerita ni kat channel 393 astro..x pun on9 kan senang...

ps:tgh maraton running man...

5 comments:

ekayne shazali said...

hahaha.running man pon aku tgok jugak weh ! kat ko ade bnyk x?mls lah aku nak download kalu ko ade hehe

munirah tamizi said...

ada tapi 30++ episod..x semua la..

munirah tamizi said...

dr ep1-30 lbh..

si.BUNGA :) said...

omg!!!!!!!!!! u know what. that was my favourite variety show now nie. layan benda nie mmg gelak terbahak3 aku. hahahaha

munirah tamizi said...

cik bunga...sy pn x abs lg tgk show ni...bz keje...hehee